You are here: Frontpage » Supplemental product info » ODL (Optical Distortion Limiter)
ODL (Optical Distortion Limiter)

 

ODL er en integreret og meget vigtig del af Earthquakes Class Js Computer A.I.

ODL teknologien bliver også udnyttet i Earthquakes Evolved Class D konstruktioner i en mere simplificeret form.

ODL teknologien består i at input signal og flere vitale forstærker parametre bliver oversat til lys.

Oversættelsen til lys gøres af flere årsager. Lysets hastighed er nummer 1. For at et beskyttelses system skal kunne beskytte forstærkeren og ikke bare signalere efter et problem er opstået, så bliver beskyttelseskredsløbet nød til at være hurtigere end det hurtigste signal forstærkeren skal arbejde med.

Dvs. for normal lyd skal det være hurtigere end 20khz.

ODLs patenterede lys system gør det muligt for beskyttelses systemet at operere ved en hastighed på 200khz, det er 10 gange hurtigere end et 20khz diskant signal og os bekendt det hurtigste beskyttelsessystem i verden.

En anden meget væsentlig fordel ved at forstærkerens indre kommunikation oversættes til et anden dimension end den elektriske, er at det ingen indvirken har på forstærkerens lyd. Elektriske signaler er følsomme og kan nemt blive degraderet af anden elektrisk aktivitet i nærheden. Men elektriske signaler er immune over for variationer i lys intensitet.

Mange entusiaster med lidt år på bagen kan huske dengang man tydelig kunne høre forstærkerens beskyttelses system. Da ofte var af så simpel karakter som en sikring signalet skulle tvinges igennem. De færreste har lyst til at høre på en fin-sikring til 75øre.

Da ODL ikke sidder i signalvejen og ikke arbejder i den elektriske dimension så har det ingen indflydelse på forstærkerens funktion og er usynligt indtil det aktiveres.

Der findes mange typer af beskyttelsessystemer. Nogen er baseret på seismiske detektorer andre på analoge comparator windows samt flere andre metoder som når de ikke bruges har en meget begrænset indflydelse på lyden. Dog når de aktiveres resultere det ofte i egenlyd og da de alle arbejder i den elektriske dimension så påvirker de som minimum forstærkerens stel (ground)

Her udmærker ODL sig ved ikke at påvirke forstærkerens lyd.

Nogen forstærkere slår helt fra og andre indsætter en kompressor. Begge dele er uønsket. Der er ikke noget mere irriterende end en forstærker der siger KLIK og slår fra lige når det er mest intenst.

En kompressor klemmer dynamikken, så selvom amplituden sænkes og hardclipping forsvinder så har man øget dutycyclen.

Da højtalere brænder af ved at for meget effekt afsættes i for lang tid, er det meget mere skadeligt at få et komprimeret signal ved lavere amplitude end det er at få et dynamisk signal ved højere amplitude, da det dynamiske signal giver enhederne mulighed for at køle af.

ODL arbejder sammen med Overdrives DCDC (Dynamic Control Drive Circuit) og opstår der situationer som ikke kan forstærkes nominelt eller af Overdrive så griber ODL ind og skruer ned for styrken. Der bliver skruet reelt ned som hvis man selv lige gav volumen et hak nedad og ikke komprimeret. ODL er konstant overvågende og i det øjeblik at Overdrive melder at der er ressourcer til at øge volumen så sker det straks og helt automatisk. Bliver forstærkeren mødt med vedvarende stærkt overstyrede inputsignaler vil ODL frakoble forstærkningen.

Frontpage  |  Contact  |  Sitemap
Copyright © 2020 Auralinear - All rights reserved
RSS 2.0
Site developed by ZoneDesign.dk